Over Ons

Over Ons

hannas-logo-dark

La Dolce Vita in Amsterdam West

Hannah’s is een restaurant in Amsterdam West, waar La Dolce Vita hoog in het vaandel staat! Een unieke plek waar je komt ontbijten, lunchen, een lekker koffietje komt drinken en aan het einde van de week (vrijdag en zaterdag) gezellig komt borrelen of dineren.

Hannah’s is niet zomaar een dagbesteding. Het is een particulier initiatief dat geboren is uit liefde voor mijn zusje Hannah en de gehandicapte medemens. Met Hannah’s maken wij het verschil in liefde, betrokkenheid en deskundigheid in de begeleiding van onze deelnemers.

Daarnaast is Hannah’s een dagbestedingsplek waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. Mensen die anders thuis zitten omdat zij geen betaald werk kunnen doen krijgen bij Hannah’s de kans en de ruimte om deel te nemen aan de maatschappij. Het is een plek waar iedereen die anders is – net zoals wij eigenlijk – ervaart dat wij ondanks onze verschillen allemaal mens zijn. Bij Hannah’s doet iedereen mee! Dit betekent dat jouw koffie, lunch of aperitivo met extra liefde, zorg en aandacht geserveerd wordt.

Mijn lieve zusje Hannah

‘La Famiglia’ Centraal

Bij ons thuis

In veel gezinnen rondom de Middellandse zee staat ‘La Famiglia’ centraal, bij ons thuis is dat hetzelfde. Mediterrane taferelen in de keuken: de gehele inhoud van de markttas op het aanrecht en daar tussendoor nog eens zien te koken. Bij ons thuis heerste er altijd een heerlijke en gezellige ongeregeldheid. Hoe mijn moeder het voor elkaar kreeg om in deze chaos de meest fantastische gerechten op tafel te toveren is mij nog steeds een raadsel.

Wat ik ook van mijn moeder heb meegekregen is dat íedereen áltijd welkom is, mee-eten is nooit een probleem! Behalve dat heerlijke eten, lekkere wijnen, eindeloos tafelen en goede gesprekken bij ons thuis centraal staan, neemt mijn zusje Hannah ook een speciaal plekje in.

Hannah

Hannah is gezond geboren maar elf dagen na haar geboorte ernstig ziek geworden. De artsen zeiden tegen mijn ouders dat ze het niet zou overleven, maar gelukkig heeft Hannah anders bewezen! Het is nog steeds onduidelijk wat er destijds gebeurd is, maar Hannah heeft er een hersenbeschadiging aan overgehouden. Dit is niet altijd gemakkelijk geweest voor ons gezin, maar dit heeft ons wel geleerd dat ‘La Famiglia’ op nummer één staat!

Mijn inspiratie

Hannah is de grootste inspiratiebron voor Hannah’s. Ik ben blij dat ik haar grote zus ben en dat zij er mede voor gezorgd heeft dat ik de persoon ben geworden die ik nu ben. Dankzij Hannah is er een Hannah’s!

Iedereen is altijd welkom

Bij Hannah’s streven wij naar een inclusieve samenleving. In eerste instantie dachten wij bij Hannah’s voor de Italiaanse keuken te gaan. Maar waarom je richten op één keuken als je streeft naar inclusiviteit?

Bij Hannah’s serveren wij de lekkerste gerechten uit de Mediterrane keuken, met een Italiaanse basis. De warmte rondom de Middellandse zee zal bij Hannah’s te voelen en te proeven zijn.

De Mediterrane keuken is vertegenwoordigd door vele verschillende keukens. Denk landen als: Italië, Spanje, Portugal, Zuid – Frankrijk en Griekenland, maar ook de Marokkaanse en de Levantijnse keuken (Israël, Libanon, Palestina, Syrië). Daarnaast rekenen wij de keukens van Mediterraan Afrika (Algerije, Egypte, Libië, Tunesië) ook mee. Voldoende inspiratie voor overheerlijke gerechten én inspiratie voor een plek waar iedereen zich thuis voelt!

Laura

Over Mij

Mijn doom

Ik ben Laura en ben mijn droom achterna gegaan! Bij Hannah’s wil ik de liefde voor mijn verstandelijk gehandicapte zusje Hannah en de liefde voor gastvrouwschap combineren. Graag wil ik een plek creëren voor een doelgroep die geen betaald werk kan doen, maar een doelgroep die wél een plek verdient om te werken, zich te ontwikkelen en bij te dragen aan de maatschappij!

Naast een studie Toegepaste Psychologie ben ik altijd actief in de horeca geweest. Na mijn studie heb ik verschillende horeca gerelateerde banen gehad.

Op zoek naar zingeving

Tijdens de zoektocht naar mijzelf en de zoektocht naar mijn passie kwam ik er achter dat ik zingeving miste in mijn leven. Drie dingen vielen samen: de ervaring met en liefde voor mijn zusje, mijn psychologie opleiding en mijn liefde voor lekker eten en drinken (horeca). Het idee van Hannah’s was geboren!

Als grote zus van een zusje met een verstandelijke beperking is het vak ‘zorgen voor & begeleiden van’ er met de paplepel ingegoten. Al mijn hele leven zorgen mijn ouders en ik voor Hannah. Dat is voor ons heel normaal en we hebben veel liefde ontmoet. Wij weten niet anders!

De dagbesteding

Hierdoor weten wij hoe belangrijk passende en persoonlijke zorg is voor mensen met een beperking, maar ook hoe schaars dat is. Ik heb opgemerkt dat er in Amsterdam West nog geen dagbesteding in de vorm van horeca is en weet uit ervaring hoe leuk de combinatie van beiden is.

Met Hannah’s wil ik een warme, fijne en veilige plek voor de deelnemers creëren, maar ook een warme, fijne en veilige plek voor onze gasten creëren. Ik hoop jullie allemaal snel te mogen ontvangen bij Hannah’s, de plek die samenbrengt en verbindt!

A presto a Hannah’s! Ciao!

Over Dagbesteding

Neem contact met ons op

Hannah’s Amsterdam - de plek die samenbrengt en verbindt!

Open voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner!

Restaurant in Amsterdam West

Admiraal de Ruijterweg 107, 1056 EV Amsterdam